Doživeti stotu

Udruženje penzionera Stari grad u Beogradu ima 15 hiljada penzionera i starijih lica. Pre pola godine sklopilo je ugovore sa nekoliko većih kompanija kojima preporučuju penzionere i starije osobe da rade u skladu sa zakonskom procedurom. Do sada je, na ovaj način, dodatni posao našlo 150 ljudi.

O ovim i drugim akcijama koje volonteri Udruženja penzionera Stari grad organizuju u glavnom gradu i širom Srbije, kako bi poboljšali kvalitet života starijim žiteljima, razgovaramo sa predsednicom  Udruženja penzionera Stari grad prof. dr Snežanom Nenom Šantić.

A kako su Fifa, Hasima, Zehra i Mubera osnovale Forum žena u Novom Pazaru? Čućemo koliko im je takav vid okupljanja pomogao da pronađu novi posao, unaprede ekonomski i socijalni položaj i postanu vidljivije u gradu pod Rogoznom.

Minute za dobru knjigu izdvojićemo za romansiranu biografiju "Durbin grofa Save Vladislavića" autora Velimira Ivanovića. Reč je o delu u kojem je opisan  život srpskog diplomate, desne ruke Petra Velikog, koji je osnovao Rusku obaveštajnu službu i utvrdio granicu između Ruskog i Kineskog carstva.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

Naslovna stranica -  Sa članicama Foruma žena u Novom Pazaru

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво