U središtu pažnje

Savez za Srbiju blokirao je sve ulaze u zgradu Radio-televizije Srbije do 20 časova, najavio je predsedavajući Saveza, Vuk Jeremić. Kaže da je to mirna blokada upozorenja, kako bi RTS-u poručili da profesionalno radi svoj posao. Rukovodstvo Javnog servisa upozorava da je neprihvatljivo i opasno iniciranje talačke krize u našoj kući. Podsećaju da su u poslednjih godinu dana zaposleni izloženi pritiscima zbog kojih povremeno nisu u mogućnosti da posao obavljaju na profesionalan način.

Posle ubedljive pobede, lider britanskih konzervativaca, Boris Džonson, bio je u Bakingemskoj palati, kako bi od kraljice Elizabete formalno zatražio dozvolu za formiranje Vlade. Konzervativna partija osigurala je većinu u parlamentu. Torijevci su osvojili 364, a najveća opoziciona Laburistička partija 203 poslanička mesta. To je najveća pobeda konzervativaca još od osamdesetih godina prošlog veka. Džonson je najavio da će Ujedinjeno kraljevstvo napustiti Evropsku uniju do 31. januara, kako je poslednjim dogovorom predviđeno.

O rezultatima trećih britanskih parlamentarnih izbora u poslednjih šest godina za emisiju U središtu pažnje govori profesor Dejan Popović, bivši ambasador u Londonu.

Urednik i voditelj: Nikola Denčić

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво