Novosti dana

Počele su prve isplate uvećanih zarada u javnom sektoru, i to sa novembarskom platom, čija je isplata ovog meseca, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Kaže da su plate uvećane od 8 do 15 odsto. Najveće povećanje od 15 odsto dobile su medicinske sestre. Ministar Mali naglašava i da će od 1-og januara biti povećana minimalna cena rada - za tri hiljade dinara. 

Srpski dinar danas slavi 146-ti rođendan, i to kao stabilna valuta koja, prema oceni vodećih svetskih investicionih banaka, nije ni precenjena ni potcenjena. To je, kako je navedeno, garancija za poverenje građana u nacinalnu valutu.

Ministarstvo pravde pokrenuće proceduru pred Vladom Srbije o usvajanju Nacrta zakona o poreklu imovine i posebnom porezu. Na udaru odredbi tog zakona biće oni koji ne mogu da dokažu zakonito preklo imovine, poručio je državni sekretar  Radomir Ilić na skupu Agencije za borbu protiv korupcije u Skupštini Srbije. Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici kaže da nijedna zemlja nije imuna na korupciju. Troškovi njenog neprijavljivanja Uniju koštaju do 990 milijardi evra.

Birališta u Velikoj Britaniji otvorena su u 7 sati po lokalnom vremenu. Već su glasali  premijer Boris Džonson i njegov glavni rival laburista Džeremi Korbin.  Glasa se u 650 izbornih jedinica. Na mnogim biralištima je velika gužva i čeka se u redovima. Birališta se zatvaraju u 22 sata po lokalnom vremenu, a prvi rezultati biće poznati sutra ujutru.

Povodom 800 godina od posvećenja Save Nemanjića za prvog srpskog arhiepiskopa u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti organizovana je svečana akademija i naučna tribina „Svetogorski i hilandarski monah Sveti Sava". Ovo je samo deo svečanosti kojima SANU i Solunski Svetogorski centar, obeležavaju ovaj izuzetan jubilej u Beogradu i Solunu.

Fudbaleri Partizana večeras protiv Astane završavaju ovosezonsko učešće u Evropi. Utakmica na stadionu Partizana počinje u 21 sat, a prenos je na Prvom programu Radio Beograda.

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće večeras Baskoniju u 13-om kolu Evrolige. Trener Dragan Šakota kaže da njegov tim očekuje teška utakmica protiv ekipe koja ima svoje kvalitete. Utakmica se igra u Štark Areni od 19 časova.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Producent Aleksandar Radović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво