Vreme sporta i razonode

 Današnji `sastanak bez dnevnog reda` Radio Beograda 1 započinjemo segmentom zvanim- razonoda, jer nema ni trunke sumnje da će narednih meseci u centru pažnje televizijskog auditorijuma biti nova serija naše kuće, iza koje kao scenarista stoji Siniša Pavić. U pitaju su `Junaci novog doba`, čija će prva epizoda biti predstavljena gledaocima 17. decembra. Jednu od glavnih rola tumači Isidora Građanin, kojoj je ova naša subotnja emisija još pre dve godine prorekla sjajnu glumačku budućnost i status zvezde. Idealna prilika da povtrdi ovakve reči je uloga Aleksandre Saške Čičanović, koju je atraktivna glumica snimala s posebnim zadovoljstvom. Saznaćemo šta nas sve očekuje u prvih 20 epizoda  ove igrane serije, kao i šta je u planovima lepe Isidore, jer je njena beležnica, bar za prvih par meseci naredne godine, prilično ispunjena.

Tek je nešto malo vremena kako se klub malog fudbala Crvena zvezda upisao kao član velike sportske porodice crveno-belih, a već su igrači ovog kluba pokazali kakve razorne moći poseduju i bukvalno se prošetali kroz jesenji deo šampionata Srbije, bez izgubljenog boda. Ekipa koju s klupe vodi iskusni fudbalski ekspert Miloš Alilović, nekada i sam as velikog  fudbala na `petoparcu`, iznedrila je za kratko vreme nekoliko reprezenativaca i najavila izlazak na evropsku scenu. U tom smislu, prvo pojačanje je stiglo u vidu novog predsednika kluba, to je  Aleksandar Vučić, koji ne skriva ogromne ambicije družine koju je preuzeo. U prvom obraćanju javnosti, Vučić je bio decidiran - `Želim da idemo korakom u svet. Da se utakmice igraju po najvišim standardima i da se svi ponosimo ostvarenim rezultatima i uspesima. Futsal se možda zove mali fudbal, ali ga čine veliki ljudi.`Aleksandar Vučić biće ovog popodneva pred mikrofonima Radio Beograda 1.

Društvo će nam ovog popodneva praviti i mlada, ali već trofejna džudistkinja Andrea Stojadinov. Svojoj kolekciji nedavno je dodala još dva odličja - na Svetskom prvenstvu za juniore, kojima po godinama još pripada, članica Crvene zvezde osvojila je treće mesto u kategoriji do 48 kilograma. Do bronze je došla u žestokoj konkurenciji takmičarski sa azijskog tla, stekavši simpatije objektivne publike. Odmah potom, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, čiji je domaćin od 1. do 3. novembra bio ruski grad Izevsk, Andrea se takođe okitila bronzanim odličjem. Ni to nije sve - njena Crvena zvezda, sa Andreom u ekipi, još jednom je potvrdila dominaciju na domaćoj klupskoj sceni. Titulu prvaka Srbije  osvojenu lane, Zvezdine devojke odbranile su pre nekoliko dana na dobro poznatom mestu,u hramu džudoa, Sportskom centru `Šumice` u Beogradu. Već sutra, plavušica s repićem leti put Kine, gde je očekuje Masters, kome se mnogo raduje.

Predstavićemo danas i novi singl Nede Ukraden, pesmu pod nazivom `Nije pošteno`, Poznata pevačica u prednovogodišnju atmosferu ulazi notama koje podsećaju na muziku koja joj je donela najveći broj navijača. Iz Kulturnog centra `Grad` najavljuju nekoliko interesantnih programa za sedmicu koja je pred nama. Dolaze nam u goste i Sanja i Muki Dumonjić, predvodnici sastava `Sanya D Rio`, koji godinama neguje jednu finu muzičku priču. Nastavljaju je novim singlom, pesmom `Luda`, Tokom ovog druženja pred mikrofonima Radio Beograda 1, podsetićemo se i na hit `Žozefina`, kao i na pesmu sa `Beovizije`- `Ljubimo se`.

Balkansko prvenstvo u olimpijskom stilu boksa u seniorskoj konkurenciji biće održano od 10. do 15. decembra u Antaliji. O sastavu našeg državnog tima za ovo takmičenje i očekivanjima, govori selektor reprezentacije Milan Piperski. Proglašeni su najuspešniji atletičari Beograda za godinu koju ispraćamo. Kod dama - najbolja je Maja Ćirić, a u muškoj konkurenciji bez premca je Strahinja Jovančević. Grupa reprezentativaca u kajaku sutra kreće put Jahorine, na olimpijskoj planini biće ukupno 14 srpskih takmičara, pod palicom novog selektora Pavla Jovanova. Među njima i naša sagovornica, čiji rad pratimo od početka karijere - Nikolina Moldovan.

Kad smo već kod Jahorine, tamo se upravo večeras svečano otvara nova zimska sezona, o čemu nam referiše Sanja Čeremidžić. Najbolje srpske vaterpolistkinje nalaze se u Novom Bečeju, na pripremama za Evropsko prvenstvo. Kako teče ova faza rada, pitali smo selektorku našeg državnog tima Draganu Ivković. Futsal reprezentacija Srbije bila je u Poljskoj, gde je odigrala dva prijateljska susreta sa selekcijom domaćina, u okviru priprema za turnir elitne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koji se igra početkom februara u Nišu, čućemo utiske selektora Gorana Ivančića.

Dečja filharmonija, koja je pre 12 godina osnovana pod okriljem `Fondacije Deca Deci, organizuje tradicionalni gala koncert 15. decembra u Centru `Sava`. `Izvuci mene`- prvi koncert klasičnih minijatura, u organizaciji učenika Srednje muzičke škole `Josip Slavenski`, biće održan 12. decembra. `Libercuatro Tango` ansambl sutra u 11 časova, u nedeljnom matineu na `Kolarcu`, predstavlja publici program povodom 120 godina od rođenja Horhea Luisa Borhesa. Beogradski rok- džez sastav `Hašima` nedavno je na festivalu u Avinjonu, u Francuskoj, osvojio dragoceno priznanje, članovi ovog sastava muziciraju u petak, 13. decembra, na sceni teatra `Le Studio`. Novi pevač beogradske grupe `Legende` je Novosađanin Nikola Zekić, kome je 33 godine, završio je muzičku školu, 16 godina je svirao harmoniku,a imao je i svoju pop-rok grupu- na tu temu, sa vođom `Legendi`, Zoranom Dašićem Dašom.

Udruženje književnika `Umetnički horizont` raspisalo je konkurs za pesnike iz Srbije i dijaspore. Ana Vučković- Denčić, novinarka, spisateljica i scenaristkinja, svoj novi roman `Yugoslav` predstavila je u glavnom gradu, nastaviće to da čini i širom Srbije. `Beogradski diksilend orkestar` priređuje svoj tradicionalni novogodišnji koncert 14. decembra u Klubu Centra `Sava`, ovom svirkom obeležava 18 godina umetničkog stvaralaštva. U Savremenoj galeriji u Zrenjaninu od 9. do 25. decembra održava se 64. Saziv umetničke kolonije Ečka. U drevnom Smederevu u toku je snimanje drugog ciklusa igrano-dokumentarne serije `Srpski junaci srednjeg veka`, prema scenariju i u režiji Gordana Matića.

Peto izdanje `Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog filmskog festivala` / KMMFF/  biće održano od 11. do 14. decembra u Domu kulture Gračanica. U okviru osme sezone ciklusa koncerata `FMU i Gvarnerijus nagrađuju`, i ovih dana nekoliko interesantnih dešavanja za ljubitelje `muzike miliona`. U `Galeriji 73` na Banovom brdu preksinoć je otvorena izložba radova iz kolekcije Petrović, u pitanju je reprezentativna postavka. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića. Poštovanim slušaocima ove subote dodeljujemo nagrade Doma omladine Beograda i Muzičke kuće `Jugoton, koja se nalazi u Nušićevoj ulici broj 27, u Beogradu. Pratićemo i kretanje rezultata na fudbalskim utakmicama u zemlji / danas igraju samo Crvena zvezda i Spartak/ i inostranstvu, kao i sva aktuelna dešavanja iz sveta sporta, kulture, javnog i umetničkog života.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 



 

 


 

 





 



 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво