Novosti dana

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže popodne u dvodnevnu posetu Srbiji. Zvanični razgovori počinju sutra, dok će danas gost iz Minska, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, položiti vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Iz Belorusije u Srbiju već je stigla privredna delegacija. Na sastanku ministara poljoprivrede Anatolija Hotka i Branislava Nedimovića istaknuto je da su dve strane zainterosovane za povećanje razmene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

U radnoj poseti Beogradu je i visoka delegacija Evropskog parlamenta, koju predvodi predsednik grupe Evropske narodne partije Manfred Veber. U delegaciji su i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Dejvid Makalister i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik. Razgovaraju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, posle čega je predviđeno i obraćanje medijima.

Skupština Srbije počela je raspravu o izmenama Zakona o platama u javnim agencijama i drugim organizacijama, o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i o izmenama Zakona o zaposlenima u javnim službama. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić kaže da je opredeljenje da se kroz reformu sistema plata, omogući primena platnih
razreda za celokupan javni sektor.

Predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping zvanično su putem telemosta pustili u rad jedan od najdužih gasovoda na svetu „Snagu Sibira", preko kojeg će se gas iz Rusije isporučivati u Kinu.  Gasovodnom mrežom dugom četiri hiljade kilometara godišnje će moći da prođe do 61 milijardu kubnih metara prirodnog gasa, uključujući i 38 milijardi za izvoz u Kinu. Izgradnja gasovoda trajala je više od pet godina.

Rukometašice Srbije pobedile su Kubu sa 46:27, u drugom kolu Svetskog prvenstva u Japanu. Sutra, naša reprezentacija igra protiv Norveške.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво