Magazin na Prvom

Od ukupnog broja predmeta koje rešavaju sudije osnovnih sudova, procentualno je najviše sporova male vrednosti. Na osnovu analiziranih 600 sporova te vrste u Srbiji, Forum sudija Srbije je zaključio da oni značajno opterećuju rad sudija, te se na presudu čeka dugo, kao i da sudski troškovi najčešće prevazilaze vrednost oko koje se stranke spore. Koje su predložene izmene pravilnika i zakona? Gost: sudija Nebojša Đuričić, predsednik Upravnog odbora Foruma sudija Srbije.

Kako ojačati imunitet i zaštititi se od virusa i akutnih oboljenja koji se javljaju zimi? Odgovore i savete daje prim dr Biserka Obradović iz Doma zdravlja Stari grad.

Snežana Pantović istraživala je zašto se naše najbolje tekvondiskinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović otežano pripremaju da izbore normu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, a odlučujuće takmičenje biće sledećeg vikenda na finalnom Gran priju u Moskvi.

Naime, već nekoliko godina traje bitka naših najboljih tekvondista koji treniraju u garaži, gde je stacioniran klub Galeb ,koji je osnovao zvanično najbolji trener na svetu Dragan Jović, sa stanarima zgrade u kojoj se klub nalazi, a koji neumono uznemiravaju sportiste prijavljujući ih svim inspekcijama koje postoje, a kao glavni razlog navodi se da se sportisti često okupljaju - preglasno pričaju tokom treninga, zbog čega su često primorani da treniraju u kongresnoj sali obližnjeg hotela Zira. O tome govore olimpijska šampionka Milica Mandić i selektor Dragan Jović.

U drugom satu emisije pružamo vam priliku da se ukljućite u naš program. Vi pričate, sugerišete, komentarišete - mi slušamo!

Telefoni za uključenja su: (011)322 5099 i (011)322 5299.

Gošća u studiju je Marina Stojadinović.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво