Magazin na Prvom

Nove epizode TV serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji", koji popravlja domove, ali i živote žitelja Srbije – emituju se od kraja septembra, petkom na RTS 1, od devet uveče. Prošle nedelje proslavljena je jubilarna stota emisija u okviru osme sezone, a tim povodom naša gošća je Tamara Grujić, autorka ovog TV serijala.

U našoj Psihološkoj radionici sredom, najavljujemo Međunarodni naučni skup pod nazivom „Aktuelnosti u logopediji, okupacionoj terapiji i socijalnom radu", koji organizuje Visoka škola socijalnog rada. U razgovoru sa gošćom, Ivanom Risitić, profesorkom u pomenutoj ustanovi, govorimo o okupacionoj terapiji, relativno novoj disciplini, koja uključuje sveobuhvatnu pomoć, psihološku, emotivnu i fizičku, onima kojima je potrebna u svakodnevnom životu.

Katastrofalne štete u poplavama koje su našu zemlju pogodile prethodnih godina uglavnom su posledica vanrednih hidroloških okolnosti, ali i nedovoljnog ulaganja u unapređenje zaštite od poplava. Najavićemo sutrašnju konferenciju, koju organizuju Srbijavode pod nazivom „Poplave u Srbiji - naučene lekcije, naredni koraci", gde će biti reći i o periodu oporavka, tokom kojeg su sanirani mnogobrojni zaštitni objekti i unapređen stepen zaštite na područjima koje poplave najčešće ugrožavaju.

U Rubrici "O knjigama i piscima", gošća je književnica, Laura Barna, autorka serijala književnih večeri "Isidora nas sluša", koje se već deset godina održavaju četvrtkom, u Kući kralja Petra.

 

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво