U središtu pažnje

Centar za socijalni rad u Leskovcu je republička ustanova socijalne zaštite koja je za protekle dve decenije zbinula i integrisala nekoliko hiljada izbeglih i raseljenih lica sa teritorije Kosova i Metohije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući podršci lokalne zajednice u gradu na Veternici, omogućeno je zapošljavanje visokoobrazovanih stručnjaka u Centru za socijalni rad, ali i je i podignuta svest javnosti o značaju borbe protiv nasilja u porodici o kojem se sve manje ćuti.

Leskovac je prvi grad u Srbiji koji je, uz podršku međunarodne zajednice, dobio Sigurnu kuću o kojoj danas brine lokalna samouprava.

O porastu maloletničke delinkvencije, o Balkanskoj migrantskoj ruti nedaleko od Leskovca, hraniteljskim porodicama u Jablaničkom okrugu i usvajanju dece bez roditeljskog staranja za emisiju  „U središtu pažnje" govori direktor leskovačkog Centra za socijalni rad Predrag Momčilović.   

Urednice i voditeljke Olivera Simić Milošević i Marina Stojadinović.

„U središtu pažnje", 17:05, Radio Beograd Jedan

Naslovna stranica - Predrag Momčilović (Foto/V. Satarić)

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво