Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su u razgovoru sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom razjašnjena mnoga sporna pitanja i veruje da će se dijalog o pitanju Kosova i Metohije nastaviti za dva tri meseca. Vučić je istakao da Srbija želi ozbiljan i odgovoran dijalog koji bi vodio kompromisnom rešenju, ali neće dozvoliti unižavanje svog naroda na Kosovu i Metohiji i naroda u celini, odnosno ugrožavanje nacionalnih interesa. Palmer je rekao kako je važno da se poštuju rezultati izbora na Kosovu i Metohiji. Dodao je da je Srpska lista na izborima dobila podršku većine Srba i pravo da bude predstavljena u Vladi.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se u Šangaju s predsednikom Kine Si Djinpingom. Premijerka je šefu kineske države zahvalila na principijelnoj podršci Pekinga teritorijalnom integritetu Srbije i ponovila da Srbija podržava politiku Kine. Kako je potvrdjeno RTS-u, predsednik Si je obećao da će sledeće godine pronaći vremena da poseti kako je rekao svog prijatelja predsednika Vučića.Premijerka Srbije razgovarala je i sa predstavnicima kineskih kompanija Huavej i Hbis i rukovodstvom Banke Kine koja posluje i u Srbiji.U našoj delegaciji su ministri i privrednici koji će učestvovati na Međunarodnom sajmu izvoza.

Počela je isplata jednokratne pomoći penzionerima od 5 hiljada dinara. Taj iznos dobiće oko milion i 700 hiljada penzionera. Kad je reč o zaposlenima u javnom sektoru, od petka je na snazi odluka o povećanju plata od 8 do 15 odsto.

U Beogradu se održava međunarodna konferencija "Borba protiv korupcije za napredak Jugoistočne Evrope", pod pokroviteljstvom predsednika Srbije i u organizaciji Ministarstva pravde. Učestvuju ministri pravde, tužioci i stručnjaci iz 13 zemalja. Ministarka pravde Nela Kuburović poručila je da je Srbija odlučna da se izbori sa korupcijom i pranjem novca. Šef misije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici konstatovao je da Srbija ulaže ozbiljne napore u borbi protiv korupcije, ali da usvojeni zakoni moraju biti primenjeni.

Novak Đoković više nije na prvom mestu A TE PE liste, iako je osvojio Masters u Parizu.  Španac Rafael Nadal ima prednost od 640 bodova. Ko će završiti godinu kao najbolji teniser sveta zavisiće od učinka na završnom Mastersu u Londonu, koji počinje 10-og novembra. Đoković bi mogao da se vrati na prvu poziciju ako osvoji titulu, a Nadal ne dođe do finala.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Producent Svetlana Stevanović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво