Talasanje - Šetnja

Pod sloganom „Zlatni jubilej zdravlja“ u Beogradu se danas i sutra održava dvadeseti jesenji Festival zdravlja. O ovogodišnjem programu Festivala, sa pedijatarom iz Doma zdravlja Stari grad i izvršnom direktorkom ove manifestacije, doktorkom Mirjanom Mićović, razgovara Marina Stojadinović.

Poimanje braka i porodice u tradicionalnom smislu poslednjih decenija se drastično menja. Statistika potvrđuje da se broj razvoda mladih parova povećava. U Psihološkoj radionici „Korak napred", govorimo o najčešćim greškama koje pravimo kada biramo „za ceo život", o uzrocima učestalih razvoda i kako najlakše podneti razlaz. Sa porodičnim terapeutom Verom Despotović, sa Fakulteta za medije i komunikacije, razgovara Dijana Ivanov Kadić.

Stanovništvo u našoj zemlji spada među najstarije populacije, sa prognozom daljeg intenzivnog starenja usled niskog nataliteta, fertiliteta i migracija mlađeg stanovništva. Udruženje „Amity - snaga prijateljstva", koje uskoro obeležava dvadeset godina rada, bavi se uglavnom problemima starijih ljudi, a o tome razgovaramo sa Nadeždom Satarić, predsednicom Upravnog odbora ove organizacije.

U rubrici „O knjigama i piscima" govorimo o nedavno završenom Sajmu knjiga. Gojko Božović, naš gost, o Sajmu je svojevremeno rekao: „ To je mesto gde sam prvi put video mnoge od knjiga i mesto gde sam kupio mnogo knjiga. Mesto na kome sam upoznao većinu savremenih srpskih pisaca koje cenim. Mesto na kome sam prisutan, kao čitalac, urednik ili izdavač, ili sve to troje zajedno, od 1989. godine". Čućete kakvi su utisci o ovogodišnjem Sajmu knjiga jednog od onih kojima je to važno.

 

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво