Novosti dana

Odluka Evropske unije da ne otvori vrata Severnoj Makedoniji i Albaniji navela je region da shvati da ne može da se osloni samo na zapadne susede, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić za Fajnenšel Tajms. Poručio je da je jedini odgovoran pristup da brinemo sami o sebi. Vučić je rekao i da odbijanje Brisela da započne pristupne pregovore sa dve balkanske zemlje opravdava njegovu politiku učvršćivanja bližih veza sa Kinom i Rusijom. Sada, kako je rekao predsednik, moramo najpre da se okrenemo jedni drugima na Balkanu, naravno ostajući na putu ka Evropskoj uniji, ali ne očekujući milostinju od bilo koga.

Predstavnički dom američkog Kongresa jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se od Srbije zahteva da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići - američkih državljana. Rezoluciju sada treba da usvoji i Senat. U dokumentu se navodi da bi od napretka u rešavanju tog slučaja, trebalo da zavisi razvoj odnosa Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, prenosi Glas Amerike. U slučaju braće Bitići, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije vodi istragu protiv nepoznatih izvršilaca zbog sumnje da je izvršeno krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. Za trostrku ubistvo još nije niko optužen, a dvojica policajaca kojima se sudilo za protivpravno lišavanje slobode pravosnažno su oslobodjeni optužbi 2013. godine.

U industrijskoj zoni istočno od Londona otkriven je kamion sa 39 tela koji je za vikend stigao iz Bugarske, saopštila je policija. Vozač star 25 godina sa prebivalištem u Severnoj Irskoj je uhapšen. Policija radi na identifikaciji tela.

Novi Sad obeležava 75. godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Položeni su venci na Spomen groblje boraca NOR-a od 1941. do 1945. i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu u Čeneju. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da zahvaljujući pobedi i oslobodjenju tog grada na današnji dan 1944. godine, građani danas žive i uživaju u modernom i slobodnom gradu.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Tina Amić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво