Sportski žurnal

Fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Totenhema u Londonu pokušaće ponovo da skrenu pažnju čitave Evrope i naprave novi podvig u Ligi šampiona. Utakmica Totenhema i Crvene zvezde počinje od 21 sat, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti (za posetioce iz Srbije), a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu. Na ultramodernom stadionu vicešampiona Starog kontinenta, kapaciteta preko 60.000 mesta, crveno-beli traže veliko iznenađenje i nastavak sna o osmini finala nakon trijumfa nad Olimpijakosom (3:1) u 2. rundi B grupe. Na licu mesta je Vlade Radičević, a njegovi sagovornici, pored ostalih, legende crveno-belih Dragan Džajić, Ratomir Dujković, Jovan Aćimović i Stanislav Karasi.

Prethodnih meseci u javnosti se licitiralo koga vlast više voli od večitih beogradskih rivala.Kada se podvuče crta, košarkaški i fudbaski ljuti rivali, više-manje su jednako voljeni od strane države, grada i javnih državnih preduzeća O toj temi jednoj od onih kojima se bave ljubitelji fudbala u Srbiji, ali i uprave dva najpopularnija kluba u Srbiji, kojima je to izvor besomučnih prepucavanja, javnosti se obratio Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije. Kako je u Njujorku najavio predsednik Aleksandar Vučić, biće sve crno na belo, sa kompletnim podacima o tome koliko su novca od države (dakle, novca poreskih obveznika) dobili Crvena zvezda i Partizan (i fudbalski i košarkaški klubovi).  

 "Razlog što izlazimo sa brojevima, nije da se klubovi svađaju, već da građani znaju koliko se mi trudimo, da bude to uravnotoženo i da oni funkcionišu na najbolji način. Da dobro predstavljaju našu zemlju. Kako što se može videti, novac je ravnomerno raspoređen", rekao je Mali. Na pitanje novinara koliki su dugovi tih klubova, rekao je da ne zna, ali da je poreska uprava odobrila za ta četiri kluba reprogram dugova za porez na imovinu u iznosu od milijardu dinara.

Košarkaši Partizana domaćini su timu Lokomotive Kubanj iz Krasnodara u meču četvrtog kola Evrokupa. Utakmica se igra od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić" zbog zauzetosti "Štark Arene". Crno-beli, koji su trenutno prvoplasirani u grupi sa tri pobede, večerašnju utakmicu dočekuju sa očekivanjima da nastave pobedničku seriju. Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri ipak je oprezan ističući u izjavama pred meč da ih očekuje duel sa ekipom koja je jedan od kandidata za osvajanje trofeja i koja trenutno ima dva trijumfa i jedan poraz. 

Dejan Bulajić upravo se vratio sa konferencije za medije, koju je održao predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda. Čućemo najnovije vesti sa Malog Kalemegdana. Podsećamo na jutrošnju- crveno- beli u nastavku sezone imaće novog trenera, pošto je Milan Tomić ipak  odlučio da ode sa te pozicije. Tomić je protekle sezone vodio Crvenu zvezdu do titule u ABA ligi, što je značilo povratak kluba u Evroligu. Uz to, osvojio je i Superkup regionalnog takmičenja i srpsko prvenstvo.Posle lošeg početka sezone (skor 2-5) i poslednjeg poraza od Krke u Novom Mestu u nedelju, Tomić je ponudio ostavku, danas je to potvrđeno. Naslednik će biti uskoro poznat, ekipu će dotle, privremeno, voditi Andrija Gavrilović.

Saznaćemo i kako je igrao svoj meč sa Moldavcem Albotom srpski teniser Dušan Lajović na turniru u Bazelu. Od naših igrača,danas je aktivan i Viktor Troicki, na čelindžeru u Hamburgu večeras za rivala ima Belgijanca Darsisa, od 20 časova i 30 minuta. Pratimo i druga dešavanja iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte u `Sportskom žurnalu` danas ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво