Novosti dana

U okviru kampanje "Budućnost Srbije", predsednik Aleksandar Vučić obilazi Toplički okrug. Prvo je posetio opštinu Blace, gde je tokom obraćanja građanima najavio nova ulaganja u jedan od najsiromašnijih krajeva Srbije. U Kuršumliji je položio kamen temeljac za fabriku namenske industrije.

Svi penzioneri u Srbiji dobiće za 15 dana jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Izjavio je da ima ideju da se u četiri najsiromašnija okruga uvede posebna pomoć, nešto poput kosovskog dodatka, za učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje.  

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, koja se sastala sa predsednikom Parlamenta Čilea Ivanom Floresom Garsijom, očekuje da će Čile nastaviti da podržava stavove Srbije tokom Generalne Skupštine Interpola, ukazujući da bi se članstvom Prištine kršilo međunarodno pravo. Gojkovićeva je zahvalila Čileu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i poštovanju međunarodnog prava, povelje UN i rezolucije SB UN 1244, kao i na podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama prilikom pokušaja Prištine da postane njihov.

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su jednu zlatnu i tri bronzane medalje na međunarodnom takmičenju koje je u Bukureštu održano od 9. do 12. oktobra. Na međunarodnom takmičenju iz informatike "Romanian Master of Informatics", svaki član ekipe Matematičke gimnazije osvojio je medalju.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво