Uhvati dan

Zašto sve više ljudi svuda na svetu sve više želi da živi u gradovima? Biće to pitanje jutra u našem redovnom kontakt-programu radnim danima, podstaknuto činjenicama saopštenim na skupu "Građani pokreću grad budućnosti", koje govore da već sada polovina svetske populacije živi u gradovima, a da će do 2050. to biti i dve trećine. 

Istovremeno, u porastu je zagađenje zemljišta i njegovo nestajanje, upravo zato što se šire urbani prostori. Zato je važan projekat Programa UN za zaštitu životne sredine koji je, posle četiri godine realizacije, okončan pre nekoliko dana i koji je rezultirao preciznim popisom i opisom više od 700 potencijalno zagađenih industrijskih lokacija u našoj zemlji. Tim povodom naša gošća je dr Dragana Vidojević, šef Odseka za indikatore i izveštavanje u Agenciji za zaštitu životne sredine.

U Jutarnjem programu i o 2. Međunarodnom festivalu potpomognute oplodnje, 24. Dečijem sajmu u Beogradu, o završetku ovogodišnje "Dečije nedelje" i ovogodišnjim dobitnicima nagrada "Dobra igračka" i "Neven", koje dodeljuje organizacija "Prijatelji dece Srbije".

Najavićemo i premijeru predstave "Što te nema" prema tekstu Marijane Aracki, a u režiji Erola Kadića, u Narodnom pozorištu u Mostaru, a u okviru jubilarnih 100. "Šantićevih večeri poezije".

Sa Vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво