Novosti dana

Fudbalere Crvene zvezde koji su danas trebali da sa Trepčom u Zvečanu odigraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije, na administrativnom prelazu Jarinje zaustavila je kosovska policija i nije im dozvolila ulaz na teritoriju Pokrajine. Meč je odložen, i biće odigran sutra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je zabrana odigravanja meča još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa Kosova i Metohije. On je podsetio da je utakmica trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama Uefe i Fife. Đurić navodi da će o anticivilizacijskom i antievropskom potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne instance, kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel svoju balkansku turneju započinje danas u Prištini, gde će razgovarati sa Hašimom Tačijem. Sastaće se i sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem. Grenel sutra dolazi u Beograd, gde će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ambasador Sjedinjenih Država u Prištini Filip Kosnet objavio je na Tviteru da sa Grenelom stiže i specijalni predstavnik Stejt departmenta Metju Palmer.

Turska je poslala nova oklopna vozila na granicu sa Sirijom i potvrdila spremnost da sprovede ofanzivu protiv Kurda na severu Sirije. Tenzije su pojačane posle objave Bele kuće da se američki vojnici, raspoređeni u toj zoni, povlače zbog turske operacije. Optužen da napušta Kurde, američke saveznike u borbi protiv Islamske države u Siriji, predsednik Tramp je preokrenuo svoje izjave i zapretio ekonomskim uništenjem Turske - ako ode predaleko u invaziji na sever Sirije.

Srbija je zemlja partner na najznačajnijem sajmu poljoprivrede u Moskvi, Zlatna jesen, koji je počeo danas. Do 12. oktobra predstaviće se više od 1.800 izlagača iz 60 ruskih regiona i 15 zemalja sveta. Srpsku delegaciju na sajmu u Moskvi predvodi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je zajedno s ruskim premijerom Dimitrijem Medvedevom, obišao srpski štand na kojem je predstavljeno osam naših kompanija. Nedimović je informisao Medvedeva da izloženo voće iz Srbije pripada bescarinskom režimu koji naša zemlja ima sa Rusijom, dodajući da će krajem oktobra i rakija biti deo bescarinskog režima. Najviše izvozimo jabuke, jagode, nektarine, breskve, smrznute višnje, mladi sir, proizvode od brašna, soju.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво