Talasanje - Šetnja

Od Alchajmerove bolesti u svetu boluje oko 46 miliona ljudi. Reč je o teškoj i neizlečivoj bolesti koja dugo traje i najčešći je uzrok demencije kod osoba starijih od 65 godina.

O faktorima rizika, simptomima i terapiji Alchajmerove bolesti sa doktorkom Aleksandrom Milićević Kalašić iz Gradskog zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje u Beogradu razgovarala je Marina Stojadinović.

Ove srede u našoj psihološkoj radionici "Korak napred" govorimo o tome koliko je i zašto teško menjati navike. Gost je dr Oliver Tošković, psiholog, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

U okviru obeležavanja osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve u Muzeju SPC otvara se izložba "Osam vekova umetnosti pod okriljem SPC", koja će trajati do 9. decembra. Tim povodom, o značajnom doprinosu naše crkve u oblasti prosvete, kulture, nauke i umetnosti, razgovaramo sa istoričarem Dejanom Ristićem.

Programska akcija Radio Beograda "Knjiga solidarnosti", tradicionalno u oktobru, organizuje razmenu knjiga sa građanima, u našoj zgradi, od 11 do 19 časova. Vodeći se krilaticom "Imamo dar za darivanje", slušaoci, gledaoci i čitaoci RTS-a danas mogu da donesu jednu, bilo koju, knjigu iz svoje biblioteke, a zauzvrat će dobiti jedno izdanje RTS Izdavaštva na poklon.

Gde je mesto književne kritike danas je pitanje i uvodna tema za našu novu redovnu rubriku „O knjigama i piscima". O tome razgovoramo sa novinarkom Radio Beograda, Tamarom Krstić, književnom kritičarkom.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво