Sportski žurnal

Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju u Beogradu protiv Olimpijakosa sa željom da osvoje prve bodove ove sezone u Ligi šampiona. Meč počinje u 21 čas. Prenos je na našem Prvom programu i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti (za posetioce iz Srbije), a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu. Nakon poraza od favorita B grupe Bajerna u Minhenu (3:0), beogradskim crveno-belima dolazi "bratski" klub iz Atine u spektaklu koji se očekuje i na tribinama zbog prijateljskih odnosa srpskih i grčkih navijača. Upravo u vreme kada se završava ova emisija, i Srbi i Grci zajednički će sa terazija krenuti put stadiona `Rajko Mitić`.

U istom terminu kada igraju Crvena zvezda i Olimpijakos, u grupi B sastaće se još Totenhem i Bajren u Londonu. Za `Sportski žurnal` Radio Beograda 1 govori legenda crveno belih Dragan Džajić, ukazujući na značaj koji ima utakmica na Zvezdinom stadionu, ali i ne propustivši da Radio Beogradu čestita 95 ponosnih godina, uz evociranje uspomena na one koji su briljirali pred našim mikrofonima u vreme kada je bio jedna od najvećih evropskih i svetskih vedeta.

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković savladao je Australijanca Alekseja Popirina sa 2:0 (6:4 i 6:2) i plasirao se u drugo kolo turnira u Tokiju. Novak, koji se na teren vratio posle pauze uzrokovane povredom ramena, do osvajanja prvog seta došao nakon velike borbe i odličnog otpora rivala. U drugom setu, srpski as je rivalu oduzeo servis ranije, u petom gemu i to neposredno nakon pauze u kojoj se ukazivala fizioterapeutska pomoć Popirinu. Naredni rival Đokoviću biće Japanac Go Soeda, koji se sa 2:1 u setovima bio bolji od Nemca Štrufa.

To je danas, bio i jedini uspeh naših tenisera, ne samo na ovom turniru. U Tokiju su poraženi Krajinović i Kecmanović. Filip je izgubio od Radu Albota iz Moldavije sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5, a Miomir od Denisa Šapovalova sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4 u prvom kolu turnira u Tokiju. U Pekingu- Dušan Lajović poražen je  posle preokreta od Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1, u meču prvog kola ATP turnira. Treći međusobni duel Lajovića i Cicipasa rešen je u trećem setu, u kojem je više koncentracije i napadačke kreacije imao Grk.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše trofejnim srpskim odbojkašima  i stručnom timu reprezentacije. ti slučaj bio s našim najboljim odbojkašicama, pa je više nego jasno da je Srbija zemlja odbojke, pošto je drugi put za dve godine ujedinila titule najboljih u Evropi u obe konkurencije. Devojke su, podsetimo, do nove titule najuspešnijih na Starom kontinentu stigle u Istanbulu,a momci pre dve večeri u Parizu. Inače, Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je spisak reprezentacija koje će igrati na turniru Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Turnir će biti održan od 5. do 10 januara u dvorani "Maks Šmeling" u Berlinu, a osim domaće selekcije Nemačke, učestvuju i Srbija, Francuska, Belgija, Slovenija, Bugarska, Holandija i Češka. Reprezentacije će biti podeljene u dve grupe po četiri reprezentacije. Još jedna nelogičnost, da šampion Evrope mora da igra kvalifikacije da bi učestvovao na OI, ali nema razloga da ne verujemo u novi uspeh Slobodana Kovača i njegovih izabranika.

Od današnjih sportskih događaja izdvajamo još i start košarkaša Partizana u Evro kupu, prvi meč igraju od 20 časova u Veenciji, sa istoimenim klubom. U grupi s crno-belima još su Lokomotiva, Ritas, Tofaš i Limož. Najbolje fudbalerke Srbije spremaju se za put u Severnu Makedoniju, gde će u subotu, 5. oktobra igrati sa domaćom reprezentacijom u kvalifikacijama za SP u Skoplju. U današnjoj emisiji slušajte ono o čemu žete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво