Novosti dana

U centru Kline noćas je zapaljena je kuća Draga Konića, u kojoj u trenutku izbijanja požara nikog nije bilo. To je za  RTS potvrdio predsednik privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, navodeći da su policijske i vatrogasne jedinice izašle na teren i ugasile požar oko tri sata posle ponoći. 

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je najnoviji napad na srpsku imovinu u opštini Klina i ocenio da je cilj zastrašivanje malobrojnih Srba koji su ostali da žive u tom mestu i okolnim selima. Kako je naveo, svet treba da čuje da se dve decenije od okončanja sukoba na Kosmetu srpske kuće i dalje pale i da pošast mržnje i ekstremizma u našoj južnoj pokrajini nije suzbijena. Đurić je pozvao albanske političare da ne koriste predizbornu kampanju za upućivanje poruka mržnje i podsticanje napada na Srbe i njihovu imovinu, jer su mir i suživot od vitalnog interesa za budućnost oba naroda.

Vlada Srbije će, u saradnji sa Fondacijom "Tijana Jurić", uskoro razmotriti mogućnosti za uvođenje čuvenog "Amber alert" sistemA za obaveštavanje javnosti u slučaju nestalog deteta. To je u Subotici, na četvrtoj konferenciji o bezbednosti dece koju organizuje Fondacija Jurić, najavila premijerka Ana Brnabić. Direktor fondacije, Igor Jurić, učesnicima je predočio sve prednosti Amber alert sistema koje su se već pokazale u Americi i u Evropi. Uvođenje bi trebalo da prati i Delegacija Evropske Unije u Srbiji.

Obilazeći policijsku Upravu u Vranju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio jeda da na je području Pčinjskog okruga smanjen broj krivičnih dela, ali ima prostora da se unapredi rad policije, jačanjem kapaciteta. Nabaviće nova vozila i tehniku, angažovaće nove ljude, sa završene Policijske akademije, i iskusne operativce za rad na najsloženijim slučajevima. Bezbednosna situacija je stabilna.

U polufinalu Evropskog prvenstva, odbojkaši Srbije od 21 čas igraju u Parizu protiv Francuske. Prenos je na Prvom programu naše televizije. Prvi finalista je Slovenija, koja je pobedila Poljsku.  

Urednik i voditelj Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво