Vreme sporta i razonode

Kristina Džolić, čije je životno opredeljenje savate, postigla je veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje na Svetskim borilačkim igrama u Južnoj Koreji. Od 2013. godine čuva titulu šampiona Srbije i Vojvodine, dva puta je bila vicešampion Evrope i sveta u discpilini "assso savate", poseduje i titulu vicešampiona Evrope iz 2018. godine u kombat savateu, nešto "tvrđoj" disciplini savate boksa. Tek joj je 24 godine, s uspehom se bavila i kik-boksom, članica je novosadskog kluba Feniks.

Predstavljamo danas i košarkaški klub Šuter, najmasovniji klub u Sremčici koji okuplja dečake i devojčice uzrasta od 5 do 18 godina. Osnivač i glavni trener u klubu je Milan Vujičić, FIBA košarkaški trener i magistar nauka u sportu i rekreaciji, sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom. Vujičić je košarkom  počeo da se bavi sa 12 godina u KK FMP Železnik, a tokom karijere je igrao za više klubova u zemlji i inostranstvu. Po završetku igračke karijere, posvetio  se trenerskom poslu za koji se usavršavao u SAD, na Ohajo Univerzitetu. U Americi gde je proveo 10 godina, radio je kao košarkaški trener na prestižnim univerzitetima. Trenutno sprema doktorat u obrazovanju i sportskom menadžmentu na United States SportS Academy. Dolazi nam u studio da popričamo o radu s najmlađima u pet kategorija, ali i da prokomentarišemo završnicu Svetskog prvenstva u košarci.

Dolaze nam u goste, posle mnogo godina, i članovi grupe `U škripcu`, jedne od najpopularnijih na ovim prostorima sredinom osamdesetih godina prošlog veka, okupili su se da obeleže izlazak kompilacije najvećih hitova, koju je objavila muzička kuća `Jugoton`. Nema, istina, više Milana Delčića Delče, živi u pesmama i uspomenama, kompozitor brojnih hitova kultnog sastava Zoran Vulović Vule podsetiće se karijere benda, od prvog hita `Hamuamule`, do svih zabeležnih na ovom nosaču zvuka, protiv nezaborava.

Konačno, sa nama će biti i Miodrag Bata Sokić, ljubiteljima muzike znan kao nekadašnji član grupa `Suncokret` i `Vruć Vetar`, ovoga puta jednim drugim, ništa manje lepim povodom. U organizaciji Arhiva Čačka, promovisana je knjiga `Dečaci sa Morave`, govori o jednom vremenu koje bilo obeleženo sasvim novom potkulturom- rokenrolom. Knjiga se bazira na autentičnim svedočenjima nekadašnjih članova ove čačanske grupe, među njima je bilo potonjih istinskih rok zvezda. Sokić nas- kao autor i član benda- podseća na taj deo `bolje prošlosti` čačanske kulture.

Kao i svake subote, beležimo i druge aktuelnosti iz sveta sporta, kulture, javnog i umetničkog života. Najavljujemo i niz manifestacija koje se naredne sedmice održavaju širom Srbije.

Urednik i voditelj : Željko Stefanović

 

 

 

 

 




 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво