Talasanje - Šetnja

Svaka trinaesta osoba na planeti piše levom rukom, a levoruki su se izborili i za svoj dan – 13. avgust. Naučnici nemaju jedinstven odgovor na pitanje šta je razlog levorukosti i slažu se jedino u činjenici da je ova osobina urođena. U Psihološkoj radionici sredom naša gošća je Milena Oparnica, školski psiholog.

Na Vojnomedicinskoj akademiji u planu je otvaranje Centra za tradicionalnu kinesku medicinu, a opremanje, rad Centra i edukaciju lekara pomoći će kolege iz Kine. Novi Centar biće deo Klinike za fizikalnu medicinu o čemu će govoriti naša gošča, dr Zorica Brdareski.

Dmitrija Gluhovskog svet je upoznao kada je 2002. godine na svojoj veb stranici počeo da objavljuje poglavlja budućeg romana „Metro 2033." Izdavačka kuća „Dereta" objavila je sva tri nastavka ovog romana, prodatog u milionskim tiražima širom sveta, a dostupnog i za besplatno čitanje na internetu. Na srpskom je nedavno objavljen i prvi realistički roman ovog autora „Tekst". O fenomenu Gluhovski priću je pripremila Svetlana Mladenović.

Povodom obeležavanja 95 godina Radio Beograda podsećamo na emisije koje ste voleli i koje i danas slušate. Biće reči o Sportskom žurnalu, emisiji o aktuelnim sportskim zbivanjima, ali i o sportskom programu Radio Beograda. Gost je urednik sportske redakcije, Vlade Radičević.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво