Sportski spomenar

Gost 365. emisije je atletičar Dragan Zdravković, u prvoj polovini 80-ih jedan od najboljih srednjeprugaša sveta. Najveći uspeh mu je osvajanje zlatne medalje na dvoranskom Prvenstvu Evrope u Budimpešti 1983. na 3000 metara. U trci na 1500 metara osvojio je srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. i Univerzijadu u Kobeu 1985. U ovoj disciplini, izuzev Španca Hozea Abaskala, pobeđivao je sve najbolje atletičare sveta svog doba, pa i svetskog rekordera Sebastijana Koua iz Engleske.

Zbog neadekvatne operacije kolena, karijeru je završio u 27-oj. U emisiji će između ostalog govoriti: o svom treneru Aleksandru Petroviću, odnosu sa najvećim rivalima. Zbog čega nije bolje istrčao finalnu trku na 1500 metara na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980? Zbog čega je pre takmičenja vraćen u Jugoslaviju sa Olimpijskih igara u Los Anđelesu? Zašto su na atletskim mitinzima u inostranstvu jugoslovenski atletičari manje plaćani u odnosu na takmičare istih kvaliteta iz drugih zemalja? O popularnosti. Šta je uticalo da promeni način zagrevanja pred trku?
   
Autor: Miroslav Nešić.    

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво