Talasanje - Šetnja

U Srbiji je do ovog trenutka odobreno 112 projekata javno privatnog partnerstva. Najčešći lokalni projekti su u vezi sa komunalnim uslugama, javnim prevozom, sakupljanjem komunalnog otpada, izgradnjom deponija. Ovaj vid poslovnog partnerstva, međutim, nije previše zastupljen. Lokalne samouprave se ne snalaze najbolje, a prisutne su i sumnje u privatni sektor. Tamo gde su posredovale međunarodne institucije  pokazali su se odlični rezultati. Upravo takvi su primeri u Pirotu i Topoli. Pitali smo njihove predstavnike zašto su se odlučili za javno privatno partnerstvo, kakva su iskustva i na kakve prepreke su nailazili?

Evropski izbori uskomešali su političke prilike u mnogim zemljama članicama. Najgore je prošla Grčka vladajuća koalicija, koja zbog lošeg reztultata ide na vanredne izbore. Za dlaku su tu situaciju izbegli Italijani. Oni, međutim, imaju ozbiljnih ekonomskih poteškoća zbog kojih im Brisel preti sankcijama. To je tema rubrike POGLED U SVET.

Pričom o istinama i zabludama o krvi najavljujemo početak kampanje dobrovoljnog davalaštva i to baš u danima kada iz Zavoda za transfuziju upozoravaju da su zalihe krvi na minimumu.

Pavle Beljanski i Ivo Andrić- diplomate i darodavci- naziv je izložbe koja se danas otvara, a od koautora postavke, Gordane Gajić, saznajemo šta to povezuje dva velikana.

Čućete i segmente nove 300-te emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво