Novosti dana

Pripadnici MUP-a uhapsili su opštinsko rukovodstvo u Požegi zbog zloupotrebe službenog položaja. Uhapšeni su predsednik opštine Milan Božić (1957), predsednica skupštine opštine Zorica Mitrović (1970) i njen suprug Milinko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić (1970) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, uhapšen je i Vladimir Gavrilović (1970) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina "Gorski Ivanjica". Sumnja se da su Božić, Mitrovićeva i Maksić u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Srbija i ubuduće može da računa na podršku Rusije u rešavanju kosovskog problema i ukoliko je potrebno, Moskva je spremna da se u svakom trenutku direktno uključi u dijalog. To je u intervjuu za RTS rekao Konstantin Kosačov, predsednik Spoljnopolitičkog odbora ruskog Saveta federacije. Stav Rusije je nepromenjen-rešenje treba tražiti u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244.

Konstantin Kosačov je rekao da rešenje za Kosovo treba da postignu Beograd i Priština, dok drugi ne treba da se mešaju. U najboljem slučaju treba da pomognu rešavanje problema, ali sad mi vidimo, u čitavom slučaju pojavljuju se nove komplikacije - kaže Kosačov.

U Blajburgu se održavaju demonstracije protiv komemoracije pripadnicima hrvatskih ustaša, ubijenim kod tog austrijskog grada krajem Drugog svetskog rata. Organizatori poručuju da je reč o agresivnoj agitaciji nacionalističkih i ekstremno desničarskih grupacija iz Hrvatske na austrijskoj teritoriji i da masovnog ubistva ustaša, kao što se tvrdi, nikada nije bilo. Istovremeno, hrvatski premijer Andrej Plenković poručuje da uprkos kontroverzama koje prate najavljeni skup, komemoraciju u Blajburgu treba održati i ove godine.

U Novom Sadu je otvoren 86. Međunarodni poljoprivredni sajam.

Ovogodišnji partner sajma je Italija koja se predstavlja sa 30 firmi, a prijatelj sajma je Tunis koji objedinjuje ponudu 12 kompanija iz afričkih zemalja. Sajam će trajati do petka 17-tog maja.

 Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednik vesti:Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво