Večeras zajedno

Gošća emisije biće Radmila Kunčer, direktorka Letnje škole “Sveti Sava” koja je namenjena deci i mladima iz dijaspore. Škola radi od 1995. godine kao prva škola te vrste u ondašnjoj Jugoslaviji.

Mališani iz dijaspore uče srpski jezik i ćirilicu i osposobljavaju se za komunikaciju  na maternjem jeziku. Kreativnim radom, kroz vešto  osmišljene i vođene časove, u društvu vršnjaka iz matice, pored jezika,mladi Srbi se upoznaju s običajima i kulturom svog naroda .Cilj škole je i da usavršavanje jezika i pisma polaznici prihvate kao nešto na čemu treba svakodnevno  raditi.

U drugom delu emisije predstavićemo mesto Šidski Banovci u Hrvatskoj. Parohija Šidski Banovci, kao i parohije Tovarnik i Ilok, crkvena je opština Sremske eparhije, sa sedištem u Sremskim Karlovcima, koja se teritorijalno nalazi u Hrvatskoj.Čućete priču o obnovi dve stotine godina stare crkve Svete Petke koja se privodi se kraju. Za ovu malu parohiju koja broji devedesetak kuća veliki je trud ipoduhvat da crkva Svete Petke zablista u punom sjaju.

Urednica i voditeljka emisije je Dragana Živojnović.

Naslovna strana - Radmila Kučner

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво