Nedeljom za selo

U Upravi za agrarna plaćanja ubrzan je rad na obradi zahteva za subvencije, koji su se naglomilali u protekle dve godine. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tvrdi da će do kraja meseca biti isplaćeni svi zaostali podsticaji.

Ratari se ubrzano pripremaju za predstojeću setvu, a obilaze i ozime useve koji su, zbog sušne jeseni, tek ponikli. Ukoliko toplo vreme potraje, biće ugrožen prinos pšenice, kažu stručnjaci. Uljana repica je u još gorem stanju i mnogi će morati da je preoravaju.

Grad Beograd ove godine u razvoj poljoprivrede ulaže 200 miliona dinara. Krajem marta biće raspisana 4 javna poziva za subvencije u oblasti voćarstva i povrtarstva, stočarstva,  pčelarstva i za nabavku priključne mehanizacije.

Nestručno rukovanje zaštitnim sredstvima sve češće dovodi do pomora pčela. Zato je Savez počelarskih organizacija, uz pomoć Republičkog sekretarijata za javne politike i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, pokrenuo kampanju "Mesec zaštite pčela".

Novosađanka Seka Živanov uporno i predano veze već pedeset godina. Vodi je čista ljubav prema toj pomalo zaboravljenoj veštini.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво