Talasanje - Šetnja

Zašto je poslednjih godina sve više dece sa govorno-jezičkim poremećajima? Gde roditelji greše? Kada se obratiti logopedu? Do kakvih sve problema u kasnijem uzrastu može da dovede nepravilan govor dece? Koliko će se nedostatak logopeda odraziti na pravovremeno uočavanje govornih poteškoća kod dece? O tome, u razgovoru sa Marijanom Mirković iz Udruženja logopeda Srbije i Zavoda za govornu patologiju.

Veliki egipatski muzej, čija je izgradnja u toku, prostiraće se na gotovo pola miliona kvadrata i biće najveći muzej na svetu posvećen jednoj civilizaciji. U njemu će se na jednom mestu naći čitav drevni Egipat , a neki od eksponata će moći da se vide prvi put. O značaju novog muzeja za Egipat ali i za čitav svet razgovaramo sa ambasadorom Egipta u Srbiji, njegovom ekselencijom Amr Alguvejlijem. Egiptolog, prof. dr Nenad Marković govori o značaju predmeta koji će se naći u muzeju.

Profesor Tehnološko-metalurškog fakulteta dr Dragan Povrenović najavljuje ovogodišnje, 15. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju, kao i početak obuke za učesnike Takmičenja za najbolju srednjoškolsku inovaciju. Podsećamo se i zašto je to takmičenje važno.

Košarkaš Stefan Stojačić je aktuelni šampion sveta u basketu „tri na tri". Ima tri fakultetske diplome. Bio je juniorski svetski šampion u košarci sa reprezentacijom Srbije 2007. godine i dvostruki je juniorski šampion Evrope. Kao devetogodišnjak osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u šahu. Stojačić je zaposlen kao diplomirani mehatroničar i - svira klavir. Više o njemu, u prilogu Snežane Pantović.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво