Noćni program - Putovanje do ugla

Upoznajemo se sa zbornikom poezije "Ovo nije dom" i novim prostorom "Papergirl Galerija Hub", otvorenim za ideje i kreativnost.

"Ovo nije dom: pesnikinje o migraciji" predstavlja izbor radova pedeset pesnikinja sa teritorije bivše Jugoslavije. Tema o kojoj govore svi ti različiti ženski glasovi tiče se migracija, na bilo koji način, što znači kako fizičkog tako i unutrašnjeg kretanja, lutanja, identiteta, pripadanja, bezdomnosti i doma: "Dom koji je negde drugde, izvan nas, izvan i same potrage za domom koji nije nužnost".

Zbornik, objavljen 2017, uredile su Jelena Anđelovska i Vitomirka Vita Trebovac. Nakon promocija u Beogradu i Novom Sadu, treća promocija održana je 30. marta u nedavno otvorenoj Papergirl Galeriji u Beogradu.

Svoju poeziju čitale su Jasmina Topić, Milica Milosavljević, Jelena Nidžović, Vitomirka Vita Trebovac, Jovana Svirac, Maša Seničić, Jelena Anđelovska i Sofija Živković.

Urednica i voditeljka emisije: Hana Gadomski

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]