Talasanje - Šetnja

Konferencija „Startup ekosistem Srbija“ održaće se 27. oktobra u Beogradu u realizaciji Privredne komore Srbije i Privrednog foruma mladih, a uz podršku Razvojne agencije Srbije. Ovo je prva konferencija čiji će fokus biti na birokratiji i pravnoj regulativi, kao preprekama za razvoj startap ekosistema, a biće reči i o istraživanjima alternativnih izvora finansijske podrške ovakvim projektima.

Na konferenciji će učestvovati i predstavnici najrazvijenijih evropskih startap ekosistema - Finske, Izraela i Nemačke, kako bi diskutovali o pozitivnim pravnim regulativama koje su usvojile njihove zemlje.

Multidisciplinarni umetnik Dragan Ilić, kao specijalni gost Festivala S.U.T.R.A. u Muzeju nauke i tehnike predstaviće publici svoj bogat opus - crteže, instalacije i performanse.

Na ovogodišnjem festivalu Ars Electronica u Lincu, predstavio se performansom/instalacijom RoboAction A1K1, kada je, prikačen na programiranu robotsku ruku, "crtao" istovremeno sa 900 grafitnih olovaka, grafita i uljanih pastela (štapića) po velikim komadima papira kreirajući specifični vizuelni stil.

U MNT će predstaviti i najnovija istraživanja spajanja robota i BCI tehnologije (direktno upravljanje čovekovim mozgom) u cilju realizacije svojih ideja, kao i rad na polju veštačke inteligencije

Festival S.U.T.R.A. održava se u okviru manifestacije X označava mesto", kojom Muzej nauke i tehnike obeležava 27 godina postojanja.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво