Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

S obzirom na predstojeći Ministarski savet OEBS-a, već od danas se u Beogradu očekuju bezbednosne mere i promene u saobraćaju. U program ćemo uključiti nadležne iz MUP-a i Gradskog saobraćajnog preduzeća da bismo dobili informacije koje će koristiti sugrađanima.

Pratimo situaciju na graničnom prelazu Đevđelija gde su protestovali ekonomski migranti kojima se ne dozvoljava prelazak granice.

Na Međunarodni dan borbe za ukidanje ropstva, gosti u studiju su aktivisti nevladine organizacije Astra, koja pomaže žrtvama trgovine ljudima.

U Beogradu će biti održana premijera dokumentarnog filma Mora da ovo nije sve, koji se bavi humanitarnom aukcijom dresova koju je pokrenuo 23-godišnji student Jovan Simić da bi sakupio novac za lečenje male Nađe Kovačević. Film je rediteljski debi Uroša Maksimovića.

Iz Niša nam stiže priča  o profesorki matematike Mirjani Rašić Mitić i učiteljici Suzani Miljković koje su ove godine izabrane među šesnaest najboljih edukatora godine.

U Gete institutu biće predstavljena knjiga „Srpska usmena narodna baština", sa tekstovima i pregledom recepcije dela Vuka Karadžića u Evropi tokom 19. i 20. veka.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво