Talasanje

Iako su građani pokazali solidno interesovanje za vaučere za odmor u Srbiji, ipak je većina žitelja naše zemlje, uključujući funkcionere i političare – letovala u inostranstvu. Šta možemo zaključiti iz ovog prvog pokušaja da se građani motivišu da ostave svoj teško zarađen novac u zemlji i da li možemo očekivati barem postepen porast interesovanja za domaće destinacije u narednim godinama?

Do sada je 10.000 građana preuzelo vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, dok je za narednu godinu planirano izdavanje 50.000 vaučera. Međutim, ideja o podeli vaučera otvorila je i nekoliko pitanja o razvoju turizma u Srbiji. Zašto Vlada sada subvencioniše turizam kada na drugim mestima pokušava da smanji subvencije? Da li je ovo način da se očuvaju odmarališta i hoteli koji odavno više nisu reprezentativni? Šta Srbija ima da ponudi što bi moglo da parira letovanju na moru? Zašto naša zemlja još uvek nema turističku ponudu na nivou drugih kontinenalnih država, kao što su Mađarska ili Češka? Da li su ruralni festivali na kojima se jede i pije najviši domet turizma u Srbiji?

O ovim i drugim pitanjima razgovaraćemo sa Danijelom Vićentijević iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Georgijem Genovim, predsednikom udruženja hotelijera i dr Dobricom Jovičićem, turizmologom i profesorom BU.

Emisiju uređuje i vodi Nenad Militarević.

Radio Beograd 1, 11.05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво