U središtu pažnje

Procenjuje se da u Srbiji danas na crno radi bar 300 hiljada radnika. Kako rešiti ovaj problem? Kako se suprotstaviti poslodavcima koji pri zapošljavanju traže potpisivanje blanko otkaza?

Kako tražiti da se isplati ono što je zarađeno ili kako sprečiti zlostavljanje na radu? "Rekla sam poslodavcu da idem na trudničko bolovanje i upitala ga koliko novca mogu da očekujem u tom slučaju. Odgovorio je da ne očekujem ništa, jer on ne plaća nerad" - požalila se jedna trudnica iz Niša.

Slične priče mogle su se čuti proteklih dana i u Zrenjaninu, Knjaževcu, Zaječaru, Boru ili Negotinu, gde su održane ulične akcije kako bi se promovisalo pravo na dostojanstven rad. Tokom tih akcija građani su mogli da dobiju informacije o kampanji "Crno na belo - Zajedno smo glasniji", ali da se upoznaju sa zakonskim rešenjima i mehanizmima koji im stoje na raspolaganju ukoliko svoje pravo žele da ostvare ili zaštite.

Tokom naše emisije slušaoci će moći da ispričaju svoja iskustva i da se sa našim gostima posavetuju o tome kako najbolje mogu da zaštite svoja prava.

Emisiju vodi Slobodan Nikolić.

Radio Beograd 1, 17.00

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво