Читај ми!

Festival Meklenburg-Zapadna Pomeranija 2022

Reprodukovaćemo snimak koncerta održanog 3. jula prošle godine u Koncertnoj crkvi u Nojbrandenburgu, kada su nastupili članovi Simfonijskog orkestra Bi-Bi-Sija pod upravom Dalije Stasevske, počasne gostujuće dirigentkinje ovog ansambla. Na programu su bila ostvarenja Ralfa Vona Vilijamsa, Edvarda Elgara i Antonjina Dvoržaka.

Solista je bio Danijel Miler-Šot koji je sa ovim umetnicima interpretirao Elgarov Koncert za violončelo i orkestar u e molu, opus 85. Od 1992. godine, kada je osvojio prvu nagradu na takmičenju Čajkovski u Moskvi, Miler-Šot nastupa sa vodećim svetskim ansamblima i dirigentima. Njegovo muziciranje odlikuje se perfektnom tehnikom i izraženim osećajem za prirodno oblikovanje fraza.

Drugi deo koncerta ispunila je Simfonija 'Iz novog sveta' u e molu, opus 95 Antonjina Dvoržaka. Ovo delo Dvoržak je komponovao u periodu boravka u Americi, kada je radio pri Nacionalnom Konzervatorijumu za muziku, a premijerno ga je izvela Njujorška filharmonija pod upravom Antona Zajdla, 16. decembra 1893. godine u Karnegi holu.

Urednica Irina Maksimović Šašić



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво