Читај ми!

Džez u Šestici – Dragon’s Fuel

U sredu, 30. novembra, u Studiju 6 Radio Beograda, nastupiće novosadski sastav Dragon’s Fuel sa direktnim prenosom na našim talasima.

Dragon's Fuel je svoj muzički put započeo je kao kvartet, u kojem su inicijalno svirali saksofonisti Predrag Okiljević i Vojislav Savkov, basista Marko Čurčić i bubnjar Lav Kovač. Vrlo brzo su se nametnuli kao jedan od vodećih bendova savremene džez scene u Srbiji, a svoje aktivnosti su proširili pokretanjem izdavačke kuće Horz i osnivanjem još nekoliko bendova okupljenih oko ovih muzičara. Njihov eklektični izraz na prva dva albuma, prožet humorom u nazivima numera i samim aranžmanima, u dobroj meri je korespondirao sa trendovima na savremenoj britanskoj džez sceni bliskoj bendovima poput Polar Bear, Led Bib ili Get The Blessing.

Na aktuelnom albumu Fruška Džungla, koji će predstaviti na koncertu u Studiju 6, bendu se pridružuje Ivan Burka na vibrafonu, marimbi i perkusijama. Sada kao kvintet, Dragon's Fuel još više se posvećuje samim kompozicijama, sa fokusom na pažljivo osmišljene teme, odnosno kompaktnije improvizacije. „Na ovom albumu potrudili smo se da prenesemo kako mi čujemo Frušku Goru, koja nam je bila posebno inspirativna. Naša želja je bila da, posebno u doba lockdown-a kada je veći deo kompozicija i nastajao, slušaocu pružimo i momente meditacije i vid satisfakcije, kroz toplije melodije", istakao je saksofonista Predrag Okiljević.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво