Читај ми!

Muzej zvuka – Koncert ansambla Solaco

U večerašnjoj emisiji možete pratiti snimak koncerta pod nazivom „Pod istim nebom” koji je ansambl Solaco pod upravom Ane Danilevske održao 27. avgusta ove godine u muzičkom centru Fredenburg u Utrehtu, u okviru festivala Rane muzike koji se svake godine održava u ovom gradu.

Ansambl Solaco osnovala je 2014. godine Ana Danilevska, a posvećen je interpretaciji srednjovekovne i renesansne muzike. Do sada su osvojili više prestižnih priznanja, kao što je prva nagrada na takmičenju u oblasti rane muzike u Jorku i nagrada na festivalu rane muzike u Kembridžu. Njihova diskografska izdanja su takođe imala zapažene uspehe, te su ovenčana prizanjima kao što su Dijapazon d'Or, album godine u izboru Art desks-a, te preporuke magazina Gramofon i Bi-Bi-Si.

Repertoar ovog ansambla obuhvata uglavnom muziku nastalu između 13. i 15. veka, a upravo su dela iz ovog perioda bila i na programu koncerta koji su održali u okviru ovogodišnjeg festivala u Utrehtu.

Grupisane u pet celina – koje članovi ansambla porede sa srednjovekovnim freskama – kompozicije izvedene na ovom koncerti posvećene su temama kao što su: vlast, vera, ljubav, razonoda i moral.

Urednica emisije: Ivana Neimarević



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво