Читај ми!

Vek harmonike – Vinsent van Amsterdam: Crveno, tamno i plavo

Predstavićemo album „Crveno, tamno i plavo” holandskog harmonikaša Vinsenta van Amsterdama, koji je 2017. godine objavila nezavisna holandska diskografska kuća 7 Mountain Records.

Vinsent van Amsterdam, rođen 1989. godine, studirao je kod renomiranih umetnika kao što su Vjačeslav Semjonov, Mika Veirinen, Fridrih Lips i Štefan Husong. Različiti senzibiliteti pedagoga od kojih je učio i njihove izvođačke škole oblikovale su ga kao muzičara koji, prema rečima kritike, „može da preuzme boju muzike poput kameleona". To se ogleda i u repertoaru koji čine kompozicije pisane u vremenskom rasponu od baroka do savremenog doba, ali, na simboličan način, i u naslovu albuma - Crveno, tamno i plavo.

Sa ovog albuma slušaćete sonatu Sofije Gubajduline pod nazivom Et ekspekto iz 1985. godine, Slike vremena koje prolazi Anatolija Kusjakova iz 1999. godine, a odmah zatim i Preludijum, fugu i varijacije opus 18 Sezara Franka, u aranžmanu Vinsenta van Amsterdama. Sledi premijerni snimak kompozicije Trembling Music Maksima Šaligina, koja je nastala 2015. godine u saradnji sa Vinsentom van Amsterdamom, i Alegro vivače kon anima - četvrti stav iz Sonate broj 3 Vladislava Zolotarjova.

Urednica Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво