Читај ми!

Koncert u Studiju 6 – Uroš Spasojević

U sredu, 28. septembra, sa početkom u 20.30, u Studiju 6 Radio Beograda, bas gitarista Uroš Spasojević će održati koncert koji će biti uživo emitovan u okviru emisije „Džez” na talasima Trećeg programa Radio Beograda.

Uroš Spasojević, bas gitarista iz Valjeva, atipičan je izdanak srpske džez scene. Od svojih početaka prevashodno je okrenut malim formacijama, odnosno solo sviranju basa uz korišćenje procesora i pedala. Kao veliki ljubitelj karakterističnog zvuka koji neguje minhenska izdavačka kuća ECM, u svom radu naklonjen je kompozicijama u sporom i srednjem tempu, obojenim specifičnim atmosferičnim aranžmanima, kao i elementima kamerne klasične muzike i minimalizma. Do sada je objavio osam studijskih albuma, od kojih je nekoliko distribuirano i putem prestižne fjužn etikete Abstract Logix.

Na koncertu u Studiju 6, Uroš Spasojević će izvesti repertoar zasnovan na albumima Winter tales i Islands, koji na najbolji način predstavljaju njegov svirački i kompozitorski stil. Spasojević će četiri kompozicije izvesti solo, a u četiri će nastupiti u duo formacijama sa gostujućim muzičarima – harfistkinjom Nenom Jelačom, violinistom Ivanom Simeunovićem, i trubačem Ivanom Radivojevićem.

Ulaz na koncert je besplatan, a broj mesta u studiju je ograničen. Prijave su obavezne, putem e-mail adrese: muzicka3p@rts.rs

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво