Vek harmonike – Rafal Luc

Snimak koncerta Rafala Luca i ansambla Britn simfonija, zabeležen 20. jula prošle godine u Safron Voldenu u Velikoj Britaniji. Koncert je organizovan povodom obeležavanja 100 godina od rođenja Astora Pjacole.

Poljski virtuoz Rafal Luc rođen je 1987. godine u Vroclavu, a diplomirao je na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu i na Muzičkoj akademiji Karol Lipinski u Vroclavu, gde je pre četiri godine završio doktorske studije i gde trenutno radi kao asistent. Koncertnu karijeru započeo je sa svega 9 godina, a sa Filharmonijom iz Vroclava imao je prvi solistički nastup u svojoj 15. godini. Redovno nastupa sa Simfonijskim orkestrom Bi-Bi-Sija, Londonskom sinfonijetom, ansamblom Sveti Martin u poljima, Plesnom kompanijom Rambert i drugim ansamblima.

U večerašnjoj emisiji slušaćete: ariju Didonin lament iz opere Didona i Enej Henrija Persla, potom temu iz filma Šindlerova lista - Por una cabeza Karlosa Gardela, jednu od najpoznatijih savremenih filmskih partitura. Naredna numera bio je Pjacolin Koncert za bandoneon, gudački orkestar i udaraljke, pod nazivom Akonkagva iz 1979. godine, inače kompozitorov prvi koncert za bandoneon i orkestar i jedno od njegovih najznačajnijih ostvarenja. Do kraja ćete čuti još i čuveni Oblivion - Zaborav u aranžmanu Ijana Faringtona, a zatim i Libertango u aranžmanu Ijana Votsona.

Urednica: Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво