Читај ми!

Džez

Predstavićemo album „Release” sastava Lisbet Kvartet saksofonistkinje Šarlote Greve, objavljen ove godine za izdavačku kuću Intakt Rekords.

Šarlote Greve je nemačka saksofonistkinja mlađe generacije, koja karijeru gradi na njujorškoj džez sceni, gde se preselila 2012. godine, odmah nakon studija u Berlinu. Među njenim profesorima i mentorima tokom dosadašnje karijere, bili su i velikani savremene džez scene poput Marka Tarnera, Džona Holenbeka i Grega Koena. U svojim ranim tridesetim, diskografski je aktivna već celih dvanaest godina tokom kojih je objavila sedam albuma. Za svoj rad osvojila je najznačajnije nemačke džez nagrade - German Jazz Prize za izvođača godine, kao i dve nagrade ECHO Jazz za najbolje albume.

U svom dugogodišnjem autorskom sastavu Lisbet Kvartet, Šarlote Greve odabrala je strpljiv i težak put građenja vlastitog izraza kroz savremen, ali potpuno akustičan džez koji ne koketira sa drugim muzičkim žanrovima. Utoliko se ona više oslanja na temeljno osmišljene kompozicije i aranžmane, uz suptilne sviračke interakcije unutar malog sastava, kao polazne tačke za autorski izraz. Krajnji rezultat balansira između ambicioznog post-bapa i modernog njujorškog mejnstrima, koji je svirački promišljen i odmeren u improvizatorskim pasažima.

Autor: Nikola Marković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво