Читај ми!

Džez

Predstavićemo album „Shambhala (Fantastic Jazz Suite)” sastava Bosque Sound Community, kao i odabrane numere sa albuma „Away From You” kvarteta gitariste Jovana Milovanovića.

U prvom delu emisije slušaćemo album Shambhala (Fantastic Jazz Suite) sastava Bosque Sound Community, objavljen za londonskog izdavača The State51 Conspiracy. Ovu grupu osnovao je i predvodi bas gitarista i kompozitor Miloš Bosnić, a sastav uz njega čine saksofonista Dušan Petrović, klavijaturista Stevan Milijanović i bubnjar Aleksa Milijanović, kojima se na ovom albumu priključio i Aleksandar Radulović na perkusijama. Ovo konceptualno delo na raskršću fjužna i savremenog džeza upotpunjeno je i vokalima, kao i gostima iz Beogradske filharmonije, koji albumu daju simfonijsku notu.

U drugom delu emisije slušaćete odabrane numere sa albuma Away With You kvarteta Jovana Milovanovića, u izdanju američke kuće Shifting Paradigm Records. Debi album ovog gitariste je, kako on sam navodi, lična priča o životu i iskustvima kao i posveta muzičkim uzorima – Vejnu Šorteru, Bilu Evansu, Čiku Koriji, Džonu Skofildu, Miku Gudriku, Brenfordu Marsalisu i Radomiru Mihajloviću Točku. Uz Milovanovića, na albumu sviraju saksofonista Kristijan Mlačak, basista Milan Nikolić i bubnjar Aleksandar Cvetković Drama.

Autor Nikola Marković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво