Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Optimizam” Džene Horn, koji 22. januara objavila izdavačka kuća No Quarter.

Ova američka kantautorka odrasla je u konzervativnom baptističkom okruženju u blizini Dalasa, te u detinjstvu nije imala priliku da ostvari bliži kontakt sa tadašnjom aktuelnom muzičkom scenom. U poznim tinejdžerskim godinama preselila se u Ostin i posvetila muzičkoj karijeri, prihvatajući tamošnji psihodelični kantri zvuk. Prvi pokušaj da snimi album bio je neuspešan, pa se 2018. vratila u studio sa pratećim lokalnim bendom Knife in the Water i snimila deset numera, koje je zvanično objavila tek u januaru ove godine za filadefijskog izdavača No Quarter.

Muzika Džene Horn pripada klasičnoj liniji kantautora koji se oslanjaju na indi zvuk. Tako je njen debitantski album Optimizam zasnovan na popularnom lou-faj zvuku, sa svedenim aranžmanima i instrumentarijumom koji čine gitare, duvački instrumenti, udaraljke i sintisajzeri, a koji prate njen šaputavi, ali istovremeno samouvereni glas.

Najveći kvalitet ovog izdanja leži u načinu na koji umetnica uspeva da se oslobodi teskobe nametnute konzervativnosti, koračajući slobodno u svet ljubavi i slobode.

Urednica Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво