Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo ostvarenja kanadske kantautorke Loren Spir koja nastupa pod imenom Le Ren.

Na početku emisije slušaćete numere sa njenog debitantskog albuma Leftovers, koji je pre nekoliko dana objavila izdavačka kuća Secretly Canadian. Premda je planirala da ovo izdanje snimi početkom 2020. godine u Los Anđelesu, zbog pandemije koronavirusa bila je prinuđena da sve planove odloži. Zato je Spirova vreme u izolaciji iskoristila da obradi neke stare pesme, te da dešavanja iz prošlosti predstavi u novim pesmama. Sam naziv album Leftovers odnosno Ostaci, kako ističe autorka, ukazuje upravo na skup osećanja i trenutaka iz prošlosti koji se odražavaju na situacije u današnjem vremenu. Pesme su zasnovane na ličnim pričama o različitim odnosima, onima koje delimo sa majkama, ljubavnicima i prijateljima. Kroz deset numera, ona istražuje različite vidove intimnosti, iskustvo preplitanja svog sveta sa tuđim, kao i strah i lepotu koji dolaze sa tim.

Uz vrlo pedantnu produkciju i aranžmane zasnovane najvećim delom na gitarskoj pratnji i glasu, Spirova je svoj muzički jezik zasnovala na folk svetu kantautorskih ikona kao što su Džoni Mičel i Keren Dalton, kao i njenih savremenica - Adrijane Lenker, Džesike Pret i Lore Marling.

U drugom delu emisije čućete numere sa i-pija Morning & Melancholia ove kanadske kantautorke, objavljenog 2020. godine. Ovo izdanje je skup sećanja na njenog tragično preminulog dečka, koji je nastradao u saobraćanoj nesreći 2018. godine. Stoga je ovaj i-pi, kako ističe autorka, posrednik u tugovanju, sećanju i o tome kako živeti sa stalnim osećajem gubitka, kroz svet kantrija i folka iz sedamdesetih godina prošlog veka.

Urednica Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво