Читај ми!

Dijalozi

Asger Sernesen i Marjan Ivković: Otvorimo umove za snove i nadanja

U emisiji Dijalozi pročitaćemo tekst intervjua pod nazivom „Otvorimo umove za snove i nadanja” koji je sa Asgerom Serensenom vodio Marjan Ivković.

Asger Serensen, rođen 1962. godine, profesor je filozofije obrazovanja na Univerzitetu Arhus u Danskoj. Težišta njegovih interesovanja su akademska sloboda, otuđenje, građansko društvo, demokratija, pravda i mir. Na danskom jeziku objavio je šest monografija o univerzitetskom životu, utilitarizmu, filozofiji nauke, te o Žoržu Bataju. Kao gostujući profesor, predavao je u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Kini, Meksiku i Urugvaju. Bio je portparol Nordijskog letnjeg univerziteta, a trenutno je predsednik Danskog filozofskog društva.

Intervju je deo serijala razgovora koji su sa inostranim teoretičarima vodili istraživači i saradnici Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu, povodom obeležavanja četrdeset godina postojanja ove naučne ustanove.

Preveo s engleskog Aleksandar Pavlović.
Čitale su Gordana Gačić i Dušica Mijatović.
Urednica ciklusa Tanja Mijović.

U sutrašnjoj emisiji možete pratiti intervju o temi „Kosmopolitizam i populizam" u kojem učestvuju Šejla Benhabib i Zona Zarić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво