Читај ми!

Knjiga za slušanje

Đanriko Karofiljo: Tri sata ujutru (12)

Roman o instant duhovnom sazrevanju, surovo ubrzanom kursu spoznaje koju diktira ili provocira savremeni život. Po rečima recenzenata, Tri sata ujutru je „gotovo savršen roman, kojem je nemoguće dodati ili oduzeti i jednu jedinu reč”.

Italijanski romanopisac Đanriko Karofiljo do sada je objavio preko dvadeset knjiga za koje je dobio čak šesnaest književnih nagrada. Pored pisanja, Karofiljo je veoma aktivan u društveno-političkom životu Italije i intenzivno je prisutan i popularan sagovornik u medijima. Bio je senator Demokratske stranke i zamenik tužioca za organizovani kriminal Tužilaštva u Bariju.

Naslov romana preuzet je iz rečenice Skota Ficdžeralda: „U pravoj mračnoj noći duše uvek je tri sata ujutru." Roman je pripovest o ocu i sinu koji se prepoznaju i upoznaju u okolnostima koje, simbolički i doslovno, predstavljaju test izdržljivosti. Prinuđeni da ostanu budni 48 sati, bez sinovljevih lekova za epilepsiju, ali uz lekove koji sprečavaju san, dok otac priča o svojoj mladosti oni otpočinju čaroliju međusobnog otkrivanja...

Knjigu Tri sata ujutru objavila je ove godine, u prevodu Ane Marković, izdavačka kuća „Klio".

Tekst čita: Aleksandar Božović
Urednik: Predrag Šarčević 



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво