Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album Home Video Lusi Dejkus, koji je u junu objavila izdavačka kuća Matador rekords.

Karijera ove mlade američke kantatuorke je već nakon objavljivanja debitantskog izdanja krenula uzlaznom putanjom. Naime, album No Burden iz 2016. godine objavila je samostalno, da bi ga sedam meseci kasnije reizdala istaknuta indi izdavačka kuća Matador Rekords, sa kojom i dalje sarađuje.

Njen najnoviji, treći album, zasnovan je na preispitivanju perioda između detinjstva i ulaska u zrele adolescentske godine koje je provela u Ričmondu, u Virdžiniji. Sve pesme autobiografski su prikazi svih životnih faza kroz koje je prošla – iskreni, empatični i duhoviti. Dejkusova uspeva da, sada već kao iskusna kantautorka, lične stavove i iskustva slušaocima predstavi kao univerzalne – od prvih ljubavnih veza, preko nametnute religioznosti do iskustva odrastanja u malom gradu.

Premda nas teme koje obrađuje vraćaju u prošlost, muzički, Lusi Dejkus nas vodi u novi svet svoje muzikalnosti. Želeći da album Home Video zvuči toplo i nostalgičnije u odnosu na ranija izdanja, ona se okreće zvuku akustične gitare i klavira, ali zadržavajući prizvuk indi-rok žanra. U pojedinim numerama, Dejkusova manipuliše glasom koristeći autotjun, kako bi što bliže dočarala slušaocima svoje priče.  

Urednica emisije Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво