Džez – Srđan Ivanović i Blazin’ Quartet

U večerašnjoj emisiji ekskluzivno na našim talasima predstavljamo najnoviji album bubnjara Srđana Ivanovića i njegovog sastava Blazin’ Quartet „Sleeping Beauty”, objavljen u koprodukciji izdavača Moonjune Records i Coolabel.

Bubnjar Srđan Ivanović, rođen u Bosni i trenutno nastanjen u Parizu, tokom prethodnih desetak godina gradio je uspešnu internacionalnu karijeru u nekoliko zemalja. U Srbiji je 2012. objavljen album njegove postave Blazin' Quartet, Jalkan Bazz, kojim se profilisao kao moderan interpretator balkanskog nasleđa i promišljen, nenametljiv bendlider. Aktivan je bio i u postavi Nikolov-Ivanović Undectet koja je takođe nastupala pred publikom u Srbiji prethodnih godina, a koja na nešto drugačiji način spaja džez tradiciju, inovativne ritmičke koncepte i savremenu džez kompoziciju.

Album Sleeping Beauty prikazuje evoluciju benda Srđana Ivanovića u poslednjih desetak godina, koja se ogleda u promenama personala i širenju zvučne palete, gde značajno mesto zauzima specijalni gost, flautista Meždik Malik. Pored ovih novina, promene su vidljive i u načinu na koji se tretira i dalje prisutni etno momenti. Blazin' Quartet ovde zahvata i stilski i aranžerski široko, pritom zadržavajući komunikativnost i jednostavnost u izlaganju teme i soloa, na relaciji od post-bapa do neo-džez-roka. Premda je nezahvalno izdvajati soliste u ovoj kompaktnoj i prožetoj formaciji, grčki trubač Andreas Polizogopulos daje naročito interesantnu liričnu, gotovo 'isiemovsku' notu zvuku benda.

Autor Nikola Marković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво