Читај ми!

Imaginarni pejzaži

Predstavljamo dva ostvarenja – album „Where We Meet” Dominika Grenclera i Stejna Hivelsa i „Fond” Tomaša Šenkiržika – koja su objavljena za londonski lejbl Slowcraft u 2020. godini u okviru digitalnog serijala „Lifelines”. Ova ostvarenja, svako na svoj način se obraćaju dvema važnim temama o kojima dosta razmišljamo tokom pandemije i izolacije, a to su prijateljstvo i porodični život.

Mini album Fond češkog autora Tomaša Šenkiržika nastao je u vreme, kada je tokom karantina, došlo na svet njegovo četvrto dete. Inače ovaj umetnik se već dugi niz godina bavi terenskim snimcima, a kao etnomuzikolog fasciniran je muzičkim kvalitetima dijaloga između prirodnih i ljudskih, izvan prirodnih, zvukova. U numerama koje ćete čuti Šenkiržik ispred delikatne, suzdržane vinjete o novom životu i očinstvu u specijalnim i nepredviđenim okolnostima.

Album Where We Meet zajedno su načinili švajcarski elektroničar Dominik Grencler poznatiji kao An Moku i belgijski umetnik Stejn Hivels. Oni su naime zamenili svoje planirane, ali zbog pandemije otkazane nastupe, saradnjom na daljinu, razmenjujući snimke na relaciji Cirih – Leven tokom karantina. Kako kažu, ovaj rad im je doneo preko potrebni predah i slobodu da misle o nečemu drugom i da stvaraju. Grencler i Hivels stvaraju melodičnu ambijentalnu muziku ispunjenu mikro događajima, povremenim uplivima klavira, toplim i dubokim reverbom, muziku koja nudi utehu i prijatnost.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво