Muzika sveta - WOMEX 2019

Snimak nastupa francusko-argentinskog trija Sirel, Segal i Gubič, zabeležen 26. oktobra 2019. godine, u Dvorani Tampere u istoimenom finskom gradu, na 25. festivalu WOMEX.

Ovaj prestižni world music festival upriličio je preko pedeset koncerata na sedam bina, a predstavili su se muzičari iz čak devedeset zemalja. Treba pomenuti i da je na sajmu i konferencijama, na kojima je i Srbija imala svoje predstavnike, učestvovalo 2500 muzičkih poslenika i izlagača iz celog sveta. Festival WOMEX poseduje i brojne prateće programe poput izložbi i filmskih projekcija, a snimke sa koncerata dobili smo posredstvom razmene u okviru Euoradija.

U prvoj emisiji ciklusa čućete snimak sa koncerta francusko-argentinskog trija Sirel, Segal i Gubič. Ansambl je osnovan 2014. godine, a čine ga: Sebastijan Sirel – violina, Vensan Segal – violončelo i Tomas Gubič – gitara. Ovi umetnici dolaze iz različitih žanrovskih miljea: Gubič je nekadašnji član ansambla Astora Pjacole, Sirel je klasično obrazovan violinista, dok je Segal sarađivao sa Elvisom Kostelom i Balakeom Sisokom. Okosnicu njihovog repertoara čine autorske kompozicije, a bogato iskustvo omogućilo im je da se vešto i virtuozno kreću u svetu tanga, džeza i slobodne improvizacije..

Urednica emisije Marija Vuković




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво