Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo odabrane numere sa albuma „Kitchen Sink” Nadin Ša, objavljenog u junu ove godine za izdavačku kuću Infectious Music.

Ova britanska umetnica, poznata je pre svega po svom poetskom izrazu i tekstovima u kojima je do sada obrađivala izuzetno kompleksna pitanja današnjice kao što su migrantska kriza, sve više rasprostranjenu džentrifikaciju, pitanje identiteta muslimana u Britaniji i druga. I ovog puta, na četvrtom studijskom izdanju, nastavila je da piše u istom stilu, baveći se sada temom nametnute ženstvenosti i ženskog odrastanja. U kontekstu samog naziva ovog albuma Kitchen Sink – Sudopera, Nadina Ša ironično govori o bolnoj, nemogućoj želji žena da iskuse još nešto osim domaćinskih poslova, pokazujući odbojnost prema tradicionalnim ograničenjima u braku, ali osećajući istovremeno privlačnost porodičnog života i uloga. Osim toga, ona obrađuje i pritisak sredine koju žene osećaju kako odrastaju, te su često meta seksitičkih, duboko intimnih pitanja i očekivanja, u kontekstu braka i majčinstva, govoreći kako iz ličnog iskustva tako i iz iskustva drugih žena.

Muzički, na albumu Kitchen Sink Nadin Ša preovladavaju inovativni perkusivni momenti, uklopljeni sa zavidnim vokalnim mogućnostima ove umetnice. Krase ga istovremeno kombinacije različitih stilova - od post-panka, world muzike do klasičnog rok usmerenja, prožetih njenom neobičnom muzičkom maštom i neočekivanim rešenjima.

Autorka Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво