Festival La Rok d’Anteron 2020

Pijanistkinja Beatriče Rana svira dela Frederika Šopena, Isaka Albeniza i Morisa Ravela. Snimak je sa resitala koji je ova umetnica održala 2. avgusta u parku dvorca Florans.

U periodu od četrdeset godina postojanja festival La Rok d’Anteron uspostavio se kao jedna od najznačajnijih letnjih muzičkih manifestacija u svetu pijanizma i klasične muzike. Park dvorca Florans je primarno mesto održavanja koncertnih večeri, dok akustični kvaliteti ove scene na otvorenom doprinose dobrim klavirskim resitalima, kao i koncertima simfonijske i džez muzike. Zvučni prostor koncerta koji ćemo reprodukovati u večerašnjoj emisiji obogaćen je i prirodnim zvucima okruženja koji doprinose stvaranju jedinstvenog slušnog iskustva koncerta koji se održavaju u letnjem periodu na pozornici okruženoj borovom šumom u oblasti Provanse.

Italijanska pijanistkinja Beatriče Rana svojim impresivnim interpretacijama na koncertima širom sveta već je ostavila utisak zrele muzičke ličnosti, čiju briljantnu tehniku i preciznost krasi i muzička inteligencija, kako ju je opisao kritičar Njujork Tajmsa. Rana je česta gošća važnih koncertnih dvorana poput Berlinske filharmonije, bečkog Muzikferajna, njujorškog Karnegi hola, Rojal Albert hola u Londonu i dvorane Stare opere u Frankfurtu. Muzicirala je sa vodećim svetskim orkestrima i dirigentima, među kojima se posebno izdvajaju Kraljevski Konserthebau orkestar iz Amsterdama, Londonska filharmonija, Nacionalni orkestar Francuskog radija, kao i Simfonijski orkestri iz Dalasa, Pitsburga i Melburna. Kritičari kao izuzetne izdvajaju njene koncerte sa dirigentima poput Antonija Papana, Kenta Nagana, Rikarda Šajia, Zubina Mehte i Gustava Dudamela.

Emisiju uređuje Irina Maksimović Šašić



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво