Sublimne frekvencije

Predstavljamo numere sa albuma „Island” Ovena Paleta, koji je 22. maja objavila izdavačka kuća Domino Rekords.

Ovaj nagrađivani kanadski kantautor, prisutan je na muzičkoj sceni petnaest godina i do sada je objavio četiri studijska albuma. Pored solističke karijere, Palet je poznat i po saradnji sa mnogobrojnim bendovima i umetnicima današnjice, a stvarao je i na polju primenjene muzike.

Najnoviji, a ujedno i njegov prvi u potpunosti akustični album, pod nazivom Island, Palet je snimio uživo u čuvenim Ebi Roud studijima, zajedno sa Londonskim savremenim orkestrom. Naime, Palet je komponovao na klasičan način sve pesme na gitari, a zatim ih rearanžirao i objedinio na obimnom orkestarskom albumu. Jedan od razlog je i to što je ovo prvi put da je Palet potpuno rasterećeno pristupio stvaranju albuma, bez razmišljanja o tome kako će pesme izvoditi na koncertima.

Na albumu Island Oven Palet nastavlja priču o farmeru Luisu, glavnom junaku svog izdanja Heartland iz 2010. godine, koji se sada budi na nepoznatom ostrvu i provodi vreme razmišljajući o smislu svog postojanja, postepeno prihvatajući svoj nesavršen, ali ipak ispunjen život. Tako ovaj album započinje nizom od trinaest molskih, mračnih akorada, koji prate njegovo buđenje na nepoznatoj obali, nakon čega slede vedre i poletne pesme, prepune humora, kroz koje se prožimaju odlike ranijih izdanja Ovena Paleta, sa elementima klasičnog kantautorskog izraza, indi-roka i filmske, orkestarske muzike.

Autorka emisije Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво